четвер, 27 грудня 2018 р.

Сценарій "День святого Валентина"

Автор: Краснова Яна Олександрівна
Ведуча 1. Ми щиро раді вас вітати у цій залі на святкуванні Дня святого Вален¬тина, Дня всіх закоханих.
Ведуча 2 . Про кохання не говорять, про нього вже все сказано... Тож сьогодні будемо мовчки вдихати аромат закоханості, насолоджуватися захоплюючим ви¬довищем, представленим на сцені, цікавими і веселими конкурсами, романтич¬ною музикою.



В1:A great hello to everybody! You know that February 14 is a special day and for a lot of people this date is connected with a holiday of sweethearts, people who care about each other, who want to show love and admiration to their friends.
B2: On this day people send greetings to their sweethearts, friends and members of their families. Many valentines have romantic verses and are richly decorated. Many say "Be my valentine."
В1: This holiday is a festival of romance and affection. St. Valentine’s Day is a day to share loving feelings with friends and family
Ведуча 1. Але ж закохуються лише навесні.
Ведуча 2. Неправда.
Ведуча 1. Закохуються лише для насолоди.
Ведуча 2. Не завжди.   
Ведуча 1.  Закохуються лише юні.
Ведуча 2. Не вірю.
Ведуча 1. Закохуються всі!
Ведуча 2. Згодна.
(Розповідь про День Святого Валентина анг. мовою)
Ведуча 1.  Отож із Днем святого Валентина всіх вас! Із днем юності й кохання, молодості й краси! Кохайте і будьте коханими, адже це і є щастя!
Учень:
There is another legend how St. Valentine's Day began. Many years ago in Rome Claudius, the Roman emperor lived. He didn't want young to get married. Claudius wanted men to go to war.
One day a young couple came to him to get permission for marriage. But Claudius didn't allow them to get married. At that time a priest Valentine lived in Rome. He was a very good priest and many people liked him. That's why the young couple went to the priest and Valentine married them in secret. But Claudius found it out. He was very angry with Valentine and put him into prison. Claudius killed Valentine on February 14. Since then February 14 is known as St. Valentine's Day.

Ведуча 2.. У Європі День святого Валентина почали святкувати з XIII століття.
Ведуча 1.. Витоки цього свята сягають давніх часів. Валентин був християнсь¬ким єпископом. Він народився у III столітті нашої ери в місті Терні Римської імперії.
Ведуча 2. Всупереч наказу римського імператора Юлія Клавдія II, який не доз¬воляв солдатам імперських легіонів одружуватися, Валентин таємно вінчав легіо¬нерів, за що і був ув'язнений. Коли він сидів у в'язниці, то закохався у сліпу доньку свого ката і вилікував її.
Ведуча 1.  Кажуть, що все було навпаки: наглядач попросив Валентина виліку¬вати свою доньку, а та закохалася в священика. Перед стратою він залишив їй записку на прощання і підписався: "Твій Валентин" (звідси і "валентинки" на День закоханих). Дата страти святого Валентина - 14 лютого - співпала з римським святкуванням на честь Юнони - богині кохання.
Ведуча 2. Цей день у Римі вважався початком весни. Вже дещо пізніше Вален¬тин був канонізований і зарахований до лику святих. З тих пір всі закохані вважа¬ють його своїм захисником.
Учень:
Valentine's Day has roots in several different legends describing how this holiday came into being. One of these legends is the story of a Cupid.
Cupid is the god of love. He is a baby with magic arrows. Cupid likes to make people fall in love. He shoots his magic arrows on someone's heart. Then that person falls in love with the next person.
Many, many thousands years ago Venus, the goddess of love, lived in Rome. She was a beautiful woman. At that time Adonis, her lover, lived there too. He was strong and handsome.

Ведуча 1.Тож ми розпочинаємо нашу конкурсну програму. У нас сьогодні присутнє компетентне журі у складі… у складі:
1.________________________________________________________________
2.________________________________________________________________
3.________________________________________________________________
За кожен конкурс, кожен член журі має право дати кожній парі максимально 5 балів.
І конкурс “Валентинка”.
Ведуча 2: Існує припущення, що виникнення першої вітальної листівки пов’язане саме з днем Валентина. Вважається, що першим її надіслав Чарльз Герцог Орлеанський. У британському музеї Лондона зберігається найдревніша валентинка, підписана ним у 1415 році. В цей час він був ув’язненим у Лондонській в’язниці Тауер і таємно відправив любовне послання своїй дружині.
Ведуча1: Тепер під „валентинкою“ розуміють вітальні листівки у вигляді сердечок з найкращими побажаннями, освідченнями в любові, пропозиціями руки і серця або просто жартами.
Ведуча2: І ми розпочнемо нашу програму презентацією валентинок. Поки дівчата виготовляють валентинку, хлопці готуються доповнити її освідченням в любові або пропозицією руки і серця.

Учень читає вірш та дарує дівчинці троянду :
Here is a special valentine
With lots of love for you.
And since you are very special
Here are hugs and kisses, too!

Учень:
Let me call you sweetheart
I'm in love with you
Let me hear your whisper
That you love me, too.

Учень:
 Your love is like the ocean
That reaches deep inside,
My heart sweet with emotion     
And I can’t the tide.

Учень:
Love me tender, Love me sweet,
Never let me go. You have made my life complete,
And I love you so.

Учень:
The roses are red, violets are blue,
The honey is sweet and so are you.
Троянди рожеві, фіалки – голубі,
Мед – солодкий, солодкий, як ти.








Ведуча 1: Пари готуються, а ми запрошуємо до виступу ….
(Дівчата представляють свої роботи, а хлопці озвучують їх. Валентинки прикріплюються на сцені.)
(Журі оцінює конкурс)
ІІ конкурс  «Ти без мене – не ти, я без тебе – не я!»
Ведуча 2:  А зараз ми з вами допоможемо з’єднатися роз’єднаним половинкам, які знає увесь світ.
 Суть цього конкурсу полягає в тому, що ви повинні об”єднати імена в пари, відомі своєю любов”ю всьому світові. За кожну пару – учасники отримують 1 бал.
      В2: The next task is to match the famous couples.

    1)Carmen                a) Josephine
    2)Adam                b) Jane
    3)LadyDi                c) Yoko
    4)Napoleon      d) Eve
    5)John Lennon      e) Don Jose
    6)Tarzan                 f) Prince Charles
    7)Rhett Buttler             g) Carlo Ponti
    8)Sophie Loren              h)Scarlett O'Hara
Ключ: 1 e , 2 d, 3 f, 4 a, 5 c, 6 b, 7 h, 8 g
(Звучить мелодія. Пари виконують завдання).
(Оцінки журі)
ІІІ конкурс «Танцювальний»
Ведуча2: У цей день японці ще раз доводять усьому світові, що розумом їх не осягнути. Напередодні свята жінки скуповують в магазинах шоколад і задаровують ним усіх знайомих чоловіків, а ті, від надміру почуттів, влаштовують змагання на найгучніше зізнання в коханні.
Ведуча1: Відмінна традиція існує в Канаді: тільки в День Валентина дівчина може зробити пропозицію руки і серця тому, хто їй сподобався. Відмова неминуче призведе негідника до сплати штрафу. На жаль, офіційної статистики про те, скільки дівчат заробили придане на штрафах, немає.
Ведуча2: Сьогодні ми теж надамо нашим дівчатам можливість зробити пропозицію хлопцям… потанцювати. Зараз кожна витягне папірець, на якому написано, якою частиною тіла вам доведеться тримати кульку і рухатися в такт музики, але так, щоб вона не впала. Підтримувати кульку забороняється.
(Звучить мелодія для танцю під пісню, яку виконують учні 10 класу).

Ведуча 1.Всі ми знаємо про те, що закохані також мають бути друзями і допомагати і підтримувати один одного. Тому наступний конкурс, кожна пара буде працювати як команда.
IVконкурс «Знайди моє серце»

Ведуча2: Ваше завдання – знайти якомога більше сердечок, які знаходяться в цій кімнаті. За кожне сердечко ви отримаєте 1 бал.
(Журі оголошує результати 3 конкурсу)
Ведуча 1.Закохані дуже часто потрапляють у складні, не передбачувані ситуації. Від того, який вихід вони знайдуть із цієї ситуації, великою мірою залежать їхнє подальші стосунки. Пропонуємо нашим гравцям помірятися силами в конкурсі, який ми назвали «Вихід завжди є!». Кожен тягне фішки з номерами ситуацій.
(Учениця читає поезію Р.Бернса «Моє серце в верховині» анг. мовою)
V конкурс «Вихід завжди є!»
Ситуації для дівчат:
1. Пригощаючи хлопця склянкою соку, ви ненароком забруднили йому одяг. Ваша мама повертається з роботи саме тієї миті, коли ви старанно намагаєтеся випрати йому штани, а він очікує вас у маминому халаті. Що ви скажете мамі?
2. Уявіть собі, що хлопець запросив вас на побачення о 12.30,і але ваші уроки закінчуються о 15.00. Ваші дії?
3. Опишіть хлопця вашої мрії!
4. Вам подарували крокодила. Ваші дії?
5. Ваш хлопець прийшов до вас на побачення без квітів. Ваші дії?
6. Ваш юнак прийшов до вас чаювати із синцем під оком. Ваші дії?
7. Як ви вчините, якщо у вашому дворі собака порвав вашому хлопцеві штани?
8. Хлопець приніс вам на день народження у подарунок намисто, яке ви бачили на його мамі. Ваші дії?
Ситуації для хлопців:           
1. Ви катаєтеся з дівчиною на чортовому колесі. Раптом вимикають електрику, від несподіванки ваша дівчина випускає із рук сумочку і та падає на землю; Ваші дії?                               
2. Ви відпочиваєте на пляжі з вашою дівчиною. Але раптом чуєте крики про допомогу. Ви бачите, що кричить дуже ефектна блондинка, яка перед цим намагалася, щоб ви звернули на неї увагу, і вона зовсім не тоне. Ваші дії?
3.  До вас у гості прийшла дівчина, яка вам подобається. Ви пригощаєте її чаєм, а вона несподівано розбиває улюблену чашку вашого батька. Ваші дії?         
4. Опишіть дівчину вашої мрії.
5. У вашої дівчини під час прогулянки зламався каблук.  Ваші дії?
6. Ви із дівчиною поласували у кафе й раптом виявили, що не маєте грошей. Ваші дії?
7. Що ви робитимете, якщо вам подобається дівчина вашого друга?
8. Ваша дівчина зовсім не вміє готувати і одного разу запросила вас на обід. Вона надто пересолила борщ, як ви відчули з першої ложки. Ваші дії?
VIконкурс «Зрозумій мене без слів…»
Ведуча 1.А зараз кавалери мають нагоду запросити своїх дам на побачення. Але без слів.
Хлопці і  по черзі тягнуть аркуші із завданнями.За кожну правильну відповідь пара отримує 1 бал.
1. Запрошення на балет.
2. Запрошення на мультфільм.
3. Запрошення в цирк.
4. Запрошення в бібліотеку.
5. Запрошення на футбол.
6. Запрошення на дискотеку.
7. Запрошення на прогулянку.
8. Запрошення на море.
9. Запрошення на концерт.
10. Запрошення на день народження.
11. Запрошення на виставку.
12. Запрошення у ресторан.
13. Запрошення на Новий рік.
14. Запрошення покататись на лижах.
15. Запрошення на екскурсію.
16. Запрошення на пікнік.
17. Запрошення на катання на велосипедах.
18. Запрошення на рок-концерт.
19. Запрошення на спортивні змагання.
20. Запрошення на обід.
21. Запрошення в планетарій.
22. Запрошення в цирк.
23. Запрошення на заняття танцями.
24. Запрошення на баскетбол.
25. Запрошення в парк.
26. Запрошення на відпочинок.
27. Запрошення в ліс.
28. Запрошення на роботу(будь-яку).
29. Запрошення в кафе.
30. Запрошення на змагання з тенісу.

31. Запрошення на каток.
32. Запрошення в похід.
.

Ведуча 2.Молодці. Конкурс показав, що ви добре розумієте один одного без слів, і це обов'язково буде оцінено нашим компетентним журі.
Ведуча 1.
Моя душа чекає дива
І вся тривогою щемить.
Десь недалеко мить щаслива,
Мого життя найкраща мить.
Ведуча 2.
 Чому ж не спомин, а чекання
Щодня в душі моїй бринить –
Так, ніби мить моя остання
Те диво має об’явить!
(Звучить пісня “ I always love you”)
Ведуча 1.Найголовнішими переможцями конкурсу у номінації
«Валентин і Валентина» стала пара ….
Ведуча 2. Дякуємо парам за талановиту гру. Також у нас є нагороди для інших пар.
Номінації:
Переможцями стали:
2. Мiс нiжнiсть та мiстер мужнiсть.__________________________________________________________________
3. Мiс романтичнiсть, мiстер впевненiсть.__________________________________________
4. Мiс та мiстер талановитiсть.___________________________________________________
5. Мiс та мiстер поетичнiсть._____________________________________________________
6. Мiс та мiстер кмiтливiсть. ___________________________________________________
Ведуча 1.
А ви, шановні гості нашого заходу. як казав Віктор Гюго: "Якщо ви каміння - будьте магнітом, якщо ви рослина - будьте мімозою, якщо ви людина - будьте коханими."
Ведуча 2.
Наше свято закоханих завершилось. Спасибі всім учасникам і глядачам.
B1, B2: We wish you happy Valentine’s Day!
Ведуча 1.3і святом вас, з Днем святого Валентина!

Скачати День Валентина№24

Немає коментарів:

Дописати коментар